De nieuwe smart electric-drive modellen.

A big idea. Fully electric

 

De smart fortwo electric drive.

De perfecte stadsauto. Met de perfecte aandrijving voor de stad. Volledig elektrisch, lokaal emissievrij en met voldoende actieradius voor wat je in de stad zoal doet. Met de nieuwe smart fortwo electric drive hoef je nergens van af te zien, maar heb je meer plezier dan ooit: het unieke rijplezier dat alleen een elektromotor levert. De smart fortwo electric drive is nu te bestellen.

Stroomverbruik (gecombineerd): 12,9 kWh/100 km, CO2-emissie (gecombineerd): 0 g/km.[1]  

 

>> Download de prijslijst
>> Download de electric drive brochure

 

 


 

Highlights

 

 

Design en rijplezier.

 

electric drive designpakket.
Het optionele pakket levert een look op, die op het eerste gezicht al meteen energie uitstraalt. De tridion veiligheidskooi en buitenspiegels schitteren in electric green.

 

Eťn versnelling.
Voor alle snelheden. Dit maakt de bediening van de smart uitzonderlijk simpel. Met behulp van de eco-knop worden de eco-modus en een reeks aan energiebesparende functies geactiveerd ten behoeve van een grotere actieradius.

 

Rijplezier. Traploos.
Dankzij het volledige koppel vanaf de eerste omwenteling en de traploze acceleratie is de smart fortwo electric drive wendbaarder dan ooit en bovendien vrijwel geruisloos. 

 

 

Actieradius vergroten.

 

Radargebaseerde recuperatie.[2]
Al bij de standaarduitrusting wordt in eco-modus gebruikgemaakt van de bewegingsenergie van de auto en wordt de hoogspanningsaccu door middel van recuperatie opgeladen zodra je gas geeft.

 

Eco-modus.
Met de eco-modus activeer je een reeks energiebesparende functies, zodat je een grotere afstand kunt afleggen.

 

Van tevoren instelbare verwarming/ventilatie.
Hiermee kun je je smart al voor je weggaat met je smartphone, tablet of laptop op de juiste temperatuur brengen. Dat spaart energie, want zolang je smart nog op het elektriciteitsnet is aangesloten, wordt hiervoor geen gebruik van de accu gemaakt.

 

 

Opladen ontdekken.

 

Energie voor de stad.
De smart fortwo electric drive is standaard uitgerust met een krachtige onboard-lader.

 

Oplaadtijden.
Bij publieke oplaadpunten of met een wallbox is je smart fortwo electric drive in 3,5 uur weer van 20 tot 100 procent opgeladen. Met de als optie leverbare 22 kW boordlader[3] gaat het nůg sneller. Daarmee is de accu bij een laadpaal of met een wallbox in minder dan een uur van 20 tot 100 procent opgeladen.

 

De oplaadprocedure.

Als de accu moet worden opgeladen, sluit je gewoon de oplaadkabel op een oplaadpunt aan en daarna op de oplaadaansluiting van je auto.

 

 

Veiligheid en connectivity.

 

smart control.
Waar je smart ook staat, zo weet je precies hoe het ervoor staat. Met bijvoorbeeld de oplaadstatus, de actuele actieradius of het aflopen van je parkeertijd. [4]

 

Waarschuwingssignaal voor de omgeving.
Dankzij een met de werkelijke rijtoestand overeenkomende sound is je auto beter hoorbaar, zodat de veiligheid van alle verkeersdeelnemers wordt verhoogd.

 

Actieve remassistent.
Dit systeem registreert het vůůr je rijdende verkeer en attendeert je met zicht- en hoorbare waarschuwingssignalen op het gevaar van een botsing. Bij een snelheid vanaf 30 km/h wordt in noodgevallen autonoom afgeremd.

 


Technische gegevens

60kW fortwo Elektromotor

 Motor/constructie  Synchrone draaistroommotor met onafhankelijke bekrachtiging
 Continu vermogen in kW (pk) [5]  41
 Max. vermogen in kW (pk) [5]  60
 Acceleratie 0–100 km/h in sec.  11,5
 Topsnelheid in km/h  130
 Actieradius in km [6]  160
 Oplaadtijd 20-100 % in uren[7] met behulp van de wallbox  3,5
 Oplaadtijd 20-100 % in uren[7] met behulp van een gewoon stopcontact  6

 


 [1]Voor meer informatie over het officiŽle brandstofverbruik en de officiŽle CO₂-emissie van nieuwe personenwagens kun je de 'Leidraad voor brandstofverbruik en CO₂-emissie van nieuwe personenauto's' raadplegen, die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en de Deutsche Automobil Treuhand GmbH op www.dat.de.
[2]Alleen in combinatie met de uitrustingslijnen passion, prime en proxy.
[3]Naar verwachting leverbaar vanaf juli 2017.
[4]Drie jaar vanaf activering gratis, daarna individueel te verlengen.
[5]Opgaven volgens richtlijn ECE-R85 in de huidige versie.
[6]Gemeten conform New European Driving Cycle (NEDC, ECE R101). Afhankelijk van de individuele rijstijl, omstandigheden van het wegdek, verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van nevenverbruikers als airconditioning/verwarming enzovoort kan de actieradius afnemen.
[7]Afhankelijk van de lokale stroominfrastructuur en de betreffende laadstroom op de oplaadkabel.

 

Elektrische voertuigen – disclaimer
De actieradius van deze auto is gemeten op basis van de officieel opgelegde NEDC (New European Driving Cycle). De test is uitgevoerd in een laboratorium. De resultaten kunnen daarom afwijken van de werkelijke actieradius en van het werkelijke verbruik van de auto. De reŽle actieradius en het verbruik zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals uw snelheid en rijstijl, de modus waarin u rijdt, de belading, de status van uw acculading, topografie en de weersomstandigheden (deze opsomming is niet beperkend). Voor meer informatie kunt u bij ons terecht.